főoldal
Tisztelt Nagykőrösiek!2010 őszére városunk legkritikusabb területeinek nagy részén kiépült a csapadékvíz elvezető rendszer. A projekt megvalósítása idején szokatlanul csapadékos volt az időjárás, ennek megfelelően éles, olykor vészhelyzet közeli körülmények között vizsgázott a több mint egy milliárd forintból megvalósult fejlesztés. A több napos esőzések, hatalmas felhőszakadások idején megmutatkozott, hogy a csapadékvíz elvezető rendszer kifogástalanul működik. A hasonló viszonyok között korábban rendre elárasztott, napokig víz alá kerülő, mélyebb fekvésű utcákból, kertekből az árokrendszer szinte órák alatt elvezette a fölösleges vizet.

Összességében elmondhatjuk, hogy a város 122 utcáját érintő, mintegy 54,8 kilométer hosszúságú nyílt és zárt árok kiépítése beváltotta reményeinket. Nagykőrös komfortosabb, élhetőbb város lett a 90%-ban uniós forrásból megvalósított projekt által.

A kedvező tapasztalatokból kiindulva újabb pályázatot nyújtottunk be az első ütemből kimaradt, mélyebb fekvésű városi területek csapadékvíz elvezető rendszerének kiépítésére. A pályázat benyújtását követően 2010. szeptemberétől a Gulyás utcában az esőzések miatt már megvalósult a csapadékvíz elvezető rendszer. A sikeres pályázat nyomán az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében júliustól október végéig további 16 nagykőrösi utcákban folytatódnak a munkák. Összesen közel 2200 méter földmedrű és zárt vízelvező árok épül, számos áteresz és vízelvező akna mellett.

A fejlesztések révén a befektetőkért vívott versenyben is jobb pozícióba kerül a város.


Dr. Czira Szabolcs
polgármester